ALBARCA
.

Núm. 20, agost de 2015


Sumari núm 20
(agost 2015)

Temporada 2014: Els Brivalls, dos graons més amunt.

Montsant i els inicis de Santa Maria de Bonrepòs

Trens que mai van córrer pel Priorat

El cólera de 1885

Emigració i servei domèstics als pobles de l'entorn de Montsant

.

La Carxana és una revista de periodicitat anual que s'edita a Albarca –el poble més petit del Priorat, dins el municipi de Cornudella de Montsant– des de 1995, a l'agost, coincidint amb la festa major de la població.

La revista publica, a més d'informacions referents al poble, articles sobre la història i el patrimoni cultural o natural d'Albarca, les poblacions de l'entorn de la serra de Montsant, i el Priorat.

La revista, que es finança amb les aportacions de l'Associació «El Montsant» (Veïns i Propietaris d'Albarca), l'Ajuntament de Cornudella, els anunciants i particulars, es reparteix gratuïtament al poble i en alguns establiments de Cornudella, Ulldemolins i Reus. Es prou popular recollir-la el dia 17 d'agost, a l'Aplec de la Mare de Déu de Montsant, dalt a l'ermita.

Des de l'any 2006 surt la col·lecció «Els llibres de la Carxana» sobre la història i el patrimoni cultural de Montsant. L'edició és a càrrec de Migdia Serveis Culturals, una petita editorial que té la seva seu al poble i que té cura de la producció de la revista.

La Carxana
C/ de la Plaça 13. ALBARCA
43360 - CORNUDELLA DE MONTSANT

carxana@migdia.cat


Ens podeu trobar també a

LA CARXANA DIGITAL

CONTINGUTS:

Núms 01 a 05
Núms 06 a 10
Núms 11 a 15
Núms 15 a 20

ELS LLIBRES DE LA CARXANA

Escaladei. La cartoixa de Montsant (2008)

Occitans i càtars a Montsant i Muntanyes de Prades (2006)